söndag 1 augusti 2010

om hur häftigt det blir när man ger en kväll till Gud.


igårkväll var en otroligt bra kväll. vi var ett stort gäng ungdomar från kyrkorna i stan som gick ut på stan och delade ut kaffe, te och fika till folket där. kvällen började vid 9 då vi delade upp oss i grupper och gick runt i stan och bad på olika platser där vi visste att folk senare skulle befinna sig, mer eller mindre berusade. vi gick tillbaka till kyrkan, fikade och hade andakt och frammåt halv 12 gav vi oss ut igen på stan. 4 timmar senare var många liter kaffe uppdruckna, vi hade fått möta många människor och dela livet med dem en stund. finare upplevelser finns nog inte.

inte en enda av alla de människor jag mötte visade på något sätt negativ respons. varken mot oss eller att vi var kristna. tvärtom - alla uppskattade oss väldigt mycket och undrade vad som fick oss att stå ute en lördagskväll och ge dem fika. vi svarade: vi ville sprida lite glädje, kärlek och fika till vår stad. jag tror vi lyckades.

kvällen kan sammanfattas med:
Gud är stor, och när vi ber Honom att använda oss händer det grejer. BRA GREJER.

2 kommentarer:

  1. Åå vilket bra initiativ! Kul att läsa!

    SvaraRadera
  2. Ni är så fantastiska! Jag undrar om du möjligtvis skulle vilja skriva om detta till Teamevangelisations nästa nummer av sin tidning? (Jag sitter som chefredaktör för den och just detta hade varit sååå grymt!) KraM

    SvaraRadera